Palkittu ruokatapahtuma Voillà! rantautuu Turun jokirantaan jälleen 6.–8.10.2023
Jo seitsemännen kerran järjestettävä VoiVeljien palkittu ruokatapahtuma Voillà! elävöittää Turun ravintolamaailmaa jälleen lokakuun alussa, ja luvassa on taas ainutlaatuisia makuja eri puolilla kaupunkia. Jokaiseen kukkaroon sopivasta tarjonnasta löytyy kaikille mieluinen vaihtoehto rennosta brunssista aina fine dining -illalliseen.
Yhden viikonlopun aikana ravintoloissa vierailee mestari, joka tuo oman twistinsä tuttujen suosikkiravintoloiden konsepteihin.
Voillà!-ruokatapahtuman teemana on vuonna 2023 Itämeri, jonka rannoilta vierailevat mestarimme saapuvat Turkuun.
Mukana tapahtumaa luomassa ovat kaikki seitsemän omanlaistaan ravintolaa eri puolilla kaupunkia. Jokisatamasta löytyvä Göran, kaupungin kauneimmalla paikalla sijaitsevat E. Ekblom ja Smör, Anniskelukahvila Tiirikkala, italialaishenkinen Panini, Aurajoen yläjuoksulla sijaitseva Grädda sekä syyskuussa avattu Viinihuone Vinossa.
Viljami Broas, Voillà!
Panini saa Voillà-tapahtuman aikaan vieraakseen Helsinkiläisen ravintola Fiascon, keittiömestarin Viliami Broasin.
Helsingissä sijaitseva ravintola Fiasco? kokkaa Italialaista keittiötä modernilla otteella. Filosofia perustuu parhaisiin kauden raaka-aineisiin, huipputuotteisiin niin kotimaasta kuin Italiasta sekä isoon kauhaan rakkautta. Keskellä korona-pandemian sulkuja syntynyt ravintola aloitti Pop-upina, mutta suuren suosion jälkeen on vakiinnuttanut paikkansa Helsingin etelärannassa. Ravintolan keittiömestarina toimii Viljami Broas ja omistajana keittiössä häärii Henri Alen.
Keittiömestari Viljami Broas on kokannut niin ravintola La Maisonissa, Sofia Gastrossa kuin Helsinki Distilleryn tislaamo-ravintolassa ennen astumista Fiascon ruoriin. Viljamin kokkaustyyli tuo pohjoismaisen otteen tuttuun Italian keittiöön ryyditettynä sesongin parhailla herkuilla. Keskiössä hyvän maun lisäksi on aina tuoda ripaus yllättävyyttä lautaselle ja hyvää rytmiä menuseen.
Menu VOILLÀ! // VILJAMI BROAS
VOILLÀ!–MENU PANINISSA
pe 6.10. ja la 7.10.
45€/hlö
Superiore
Siikaa crudo, fenkoliemulsiota ja lehtikaalia
Primi
Agnolotti del plin paahdetusta maa-artisokasta, Colonnata-laardoa ja tryffelivaahtoa
Secondi
Täytettyä viiriäistä, metsäsieniä ja viiriäislientä
Dolce
Mustikkasemifreddo, valkosuklaata ja hasselpähkinää
Tarjoillaan pöytäseurueen kesken jaettavina annoksina.
4-11 -vuotiaat syövät menun puoleen hintaan.
Varaa pöytä tästä
P.s. Tapahtuman aikaan saatavilla on myös Paninin lasten annokset.